ویژگی های تغذیه ای گیاه کنجد باعث شده است که عده ای به روغن آن لقب ملکه دانه های روغنی بدهند. متعلق به خانواده Pedaliaceae، گروهی از گیاهان است که برای دانه های خوراکی خود برداشت می شوند، نام علمی آن Sesamum indicum است.
روغن کنجد سمن 1.5 لیتری از دانههای کنجد خام و فشرده تهیه میشود و مصارف آشپزی، دارویی و آرایشی دارد.
ما محصولاتی را که فکر می کنیم برای خوانندگان ما مفید هستند، اضافه می کنیم. اگر از طریق پیوندهای موجود در این صفحه خرید کنید، ممکن است کمیسیون کمی کسب کنیم. روند ما اینجاست.
1. آنتی اکسیدان بالایی دارد
روغن کنجد حاوی سزامول و سزامینول است، دو آنتی اکسیدان که ممکن است اثرات قدرتمندی بر سلامت شما داشته باشند.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. تجمع رادیکال های آزاد در سلول های شما ممکن است منجر به التهاب و بیماری شود.
یک مطالعه یک ماهه روی موشها نشان داد که مصرف مکملهای روغن کنجد از آسیب سلولهای قلب محافظت میکند.
در همان مطالعه، فعالیت آنتیاکسیدانی در موشهایی که روزانه حدود 2 یا 5 میلیلیتر روغن کنجد به ازای هر پوند (5 یا 10 میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن دریافت کردند، افزایش یافت.
روغن کنجد ممکن است در صورت استفاده موضعی اثرات مشابهی داشته باشد. یک مطالعه روی موشها نشان داد که ممکن است با مهار ترکیباتی مانند گزانتین اکسیداز و اکسید نیتریک که رادیکالهای آزاد تولید میکنند، آسیب سلولی را کاهش دهد.
2. خاصیت ضد التهابی قوی دارد
التهاب مزمن می تواند مضر باشد و منجر به بیماری شود، به همین دلیل مهم است که آن را تا حد امکان محدود کنید.
طب سنتی تایوانی مدتهاست که از روغن کنجد برای خواص ضدالتهابی آن استفاده میکند و از آن برای درمان التهاب مفاصل، دندان درد و خراش استفاده میکند.
اخیراً، مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان دادهاند که روغن کنجد میتواند التهاب را کاهش دهد، که ممکن است یکی از مزایای اصلی آن برای سلامتی باشد.
به عنوان مثال، مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که روغن کنجد نشانگرهای التهابی مانند تولید اکسید نیتریک را کاهش می دهد.