باید دانست که عدس در ایران به عنوان یک جایگزین گوشت مقرون به صرفه در ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم محبوبیت پیدا کرد. امروزه آنها در آشپزخانه ها به عنوان یک پروتئین گیاهی مغذی رشد می کنند که می تواند برای هر نوع غذا یا طعمی مناسب باشد.
این حبوبات کوچک و بدون گلوتن دارای یک پانچ سالم هستند. عدس در ایران سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است، بدون چربی یا کلسترول گوشت قرمز. اگر می خواهید یک شام سریع و مقوی پیدا کنید و از خود می پرسید: “آیا سوپ عدس برای من خوب است؟” پاسخ بله است.” (تنها تصمیم این است که از چه رنگ عدس استفاده کنیم!)
متخصص تغذیه Elyse Homan، RD، میگوید: «عدس در ایران از قدیم الایام وجود داشته است، اما مدتی طول کشید تا متوجه شویم چقدر برای بدن ما قدرتمند است. «آنها دیگر فقط یک جایگزین ارزان برای گوشت نیستند. آنها می توانند پایه ای برای انواع وعده های غذایی باشند و تفاوت واقعی در سلامت شما ایجاد کنند.
انواع عدس در ایران چیست؟ عدس دانه های خوراکی از خانواده حبوبات است. آنها مانند لوبیا و نخود در غلاف رشد می کنند. رایج ترین انواع عبارتند از:
عدس قهوهای (عدس اروپایی): کمهزینهترین نوع عدس، عدس قهوهای است که سفت میماند و آن را به جایگزینی آسان برای لوبیا سیاه در برگر و سوپ تبدیل میکند.
عدس سبز (عدس فرانسوی): این عدسهای آجیلی هنگام پخت سفت میمانند. آنها به خصوص در سالاد خوب هستند.
عدس قرمز: سریع ترین پخت، این عدس ملایم و شیرین هنگام پخت نرم می شود، بنابراین می توانید از آن در پوره و دال هندی استفاده کنید. (عدس در سایه های زرد و نارنجی نیز موجود است.)
عدس سیاه: ریزترین نوع، این عدس تقریبا شبیه خاویار است. در واقع به آنها عدس بلوگا می گویند.